Det går godt med elevtrivslen

Det går godt med elevtrivslen på Nakskov Gymnasium

Resultatet af årets elevtrivselsundersøgelse er nu kommet – og resultatet er yderst positivt. Vi oplever fremgang for skolen.

I trivselsmålingen bliver eleverne bedt om at bedømme deres faglige individuelle trivsel, sociale trivsel, læringsmiljøet, oplevelsen af pres og bekymringer og mobning på en skala fra 1 til 5, hvor 1 er det mest negative, og 5 er det mest positive. Derudover bliver de bedt om at forholde sig til udsagnet: “Jeg er glad for at gå i skole”.

På Nakskov Gymnasium er eleverne helt overordnet glade for at gå i skole, idet de bedømmer udsagnet til 4. I 2023 var tallet 3,9.

– Det er rart, at eleverne overordnet set trives på skolen, siger uddannelseschef Thomas Krag, hvilket rektor Lars Erik Petersen er enig i.

Nakskov Gymnasium ser også, at elevernes pres og bekymringer i forbindelse med deres skolegang er blevet mindre.

– tendensen både lokalt og nationalt har været, at eleverne oplever at blive mere og mere presset og bekymret, men i 2024 har vi på Nakskov Gymnasium heldigvis oplevet, at det går i en lidt anden og mere positiv retning, siger uddannelseschef Thomas Krag.

Tendensen til pres og bekymringer i gymnasiet har hidtil været landsdækkende, men om det stadig er gældende vides selvfølgelig først, når de landsdækkende tal frigives.

– den faglige individuelle trivsel på 3,8 i 2024 viser også en fremgang i elevernes syn på deres egne faglige evner og udvikling, som helt sikkert også har en positiv afsmittende effekt på oplevelsen af pres i skolen, siger rektor Lars Erik Petersen.

Det vækker også glæde hos begge, at skolens læringsmiljø på 3,7 fortsat vurderes godt af eleverne, fordi der netop her er gjort indsatser med lektiecafe, en samlet struktur for afleveringer, et større fokus på læring og udviklingsmuligheder fremfor bedømmelse og standpunkt og – som noget særligt for hf – tutorsamtaler.

Den sociale trivsel ligger desuden på 4,1, og mobning på 4,7, hvilket også er meget positivt fordi det gode fællesskab på skolen er bærende for elevernes oplevelse af at gå på skolen, der danner rammen om det gode ungdomsliv for mange unge mennesker på Vestlolland.

– vi er ikke verdens største skole, men vi er en skole med meget nærhed og fællesskab, siger Thomas Krag om den sociale trivsel, som endda er i fremgang i forhold til de tidligere målinger.

Det er vigtigt, påpeger han.

– For glade elever lærer bedst.

Ifølge Lars Erik Petersen er konklusionen samlet, at:

– Vi klarer os ret godt. Som en lokalt forankret skole med stort fokus på faglighed og fællesskab tillader vi os at være stolte og glade over at have elever, som hver dag indgår positivt i skolefællesskabet og således bidrager til at skabe de bedste betingelser for god undervisning.