Opsendelse af stratosfæreballon

OPSENDING AF STRATOSFÆREBALLON

Vi har i dag haft besøg af studerende fra DTU’s  rumteknologiuddannelse, populært kaldet for DTU Space. Anledningen var at de, sammen med deres vejleder, skulle forsøge at indsamle stjernestøv fra stratosfæren inden den rammer jorden og bliver forurenet.
Grunden til at netop Nakskov blev udvalgt som opsendelsessted, skyldes at de helt rette vind- og vejrbetingelser højt oppe i jetstrømmen er tilstede hernede i disse dage. Normalt ville lokationen være Kalundborg eller Nykøbing Sjælland.
 
Som vejlederen kraftigt understregede, så var det sikkerhed frem for alt. Stratosfæreballonen skulle forblive i luftrummet over Sjælland, foruden alle sikkerhedstilladelserne skulle være givet fra Trafikstyrelsen  inden selve opsendelsen. Derfor var opsendelsen af stratosfæreballonen udsat for en mindre forsinkelse, men kl. 12.36 præcist lykkedes det at få sendt ballonen til vejrs ved det grønne område bag Campus Nakskov.

Tak til de oplagte unge mennesker fra DTU, som begejstret fortalte om projektet og den rejse de har været på som 1.års studerende, foruden til vejlederen fra DTU som gav vores elever en once in a lifetime experience på denne solbeskinnede vinterdag i Nakskov.